Alergam insetati dupa fericire. Ne dorim cu ardoare sa o ‘gustam’ , sau pur si simplu sa o simtim aproape. Tanjim dupa stropi de fericire, care sa ne aminteasca de ce suntem oameni . Speram sa o gasim in cele mai nebanuite locuri si ne dedicam intreaga viata cautarii ei. Nu acceptam ca e prea departe sau ,uneori, chiar imposibila ; ne incapatanam si acceptam sa mergem pana la capat, oricare ar fi acela.

Ce este fericirea ? Un lucru palpabil, un sentiment, sau o persoana ? Cine poate gasi fericirea ? Merita toti sa fie fericiti si sa se scalde in zambet si implinire ? Ei bine, da , da da. Din punctul meu de vedere, fericirea e toate acele lucruri si chiar mai multe. Noi ne facem fericirea. Ea exista in jur, noi trebuie doar sa ‘alegem ‘ acele elemente care ne inunda sufletul cu trairi greu de descris in cuvinte. Oricine poate gasi fericirea, daca priveste in adancul lui si gaseste raspuns la intrebarea :” Eu ce-mi doresc cu adevarat?” . Si da, toti meritam sa fim fericiti, pentru ca fericirea nu e un privilegiu, e un sentiment care ne face umani. Ea devine la un moment dat scopul existentei noastre, dar de cele mai multe ori , cand o intalnim, trebuie sa renuntam , pentru ca ne-am pierdut pe drum,in cautarea ei si nu mai stim ce inseamna .

Fericirea e o stare sau un sentiment ? Putem trai prin fericire sau o putem doar simti ? Cred ca ‘traim prin fericire, simtind-o ‘ :) . Fericirea e compusa din toate acele lucruri care ne trezesc un zambet,o ¬†amintire sau o imbujorare. Fericirea e ceva spre care tindem cu totii . E acel ceva pentru care viata merita traita pana la ultima secunda.

Pentru mine, fericirea inseamna iubire. Iubire fata de frumos, fata de viata si fata de .. el. Cand iubesti, chiar si in cea mai mare suferinta iti gasesti stropul de fericire. Suna cam ciudat,asa-i ? Probabil o sa spuneti ca ‘o iau in alta parte ‘ . Insa ..stiu eu ce zic. Fericirea nu inseamna doar zambet. Fericirea inseamna si nostalgie, multumire fata de ce ‘ a fost odata ‘ si amintire. Fericirea e cea care ne-o facem si o transformam zi de zi, alaturi de acel cineva caruia ii daruim tot. Iar el cu un simplu ‘buna’ , un sarut sau o imbratisare , ne ofera o fericire din care ne-am putea ‘hrani ‘ ani la rand.

E cineva care sa poata spuna ca sunt ‘ prea fericita’? Sau ‘putin fericita ‘ ? Nu. Niciodata nu poti fi ‘prea fericit ‘ sau ‘putin fericit’ . Pur si simplu, ori esti, ori nu esti. Si vai de cei care n-au intalnit, inca , fericirea .. caci plansul in intuneric e mai amar decat orice ..

Am dreptul sa fiu fericita. Si sunt. Si zi de zi, invat sa o descopar alaturi de cineva care imi daruieste fragmente intregi de fericire si fiori . Nu mi-e frica, desi stiu ca poate disparea. Amintirea ei si ceea ce m-a facut sa simt, va ramane permanent ‘gravat ‘ pe suflet. Si asta nimeni, dar absolut nimeni,nu -mi poate lua.

Sunt fericita. Si nu doar pentru ca zambesc.. :)

Tu esti fericit ?

« »